Skal bilruden skiftes eller repareres? Læs med her!

22 marts 2021
Camilla Skøtt

Der er ikke meget, der slår irritationsfaktoren, når du får et stenslag. Det skal da lige være, hvis stenslaget er så stort, at ruden skal skiftes. Men hvordan ved du, om et rudeskift er nødvendigt? Det tager vi et kig på lige her.

Autoruder & bilglas reparation er ikke for hvem som helst. Det kræver dygtige mekanikere og montører, der ved nøjagtigt, hvad de laver. Først og fremmest fordi bilen ikke skal beskadiges yderligere undervejs, men også for at du ikke kommer til at betale for mere end højst nødvendigt.

Vi har talt med en virksomhed, der udfører reparation og bilrudeskift for at høre, hvornår et stenslag kan repareres, og hvornår det ikke kan – og du får svarene efter billedet, så bliv hængende lidt endnu.

I disse situationer kan ruden ikke repareres

Der er som udgangspunkt fire situationer, hvor du kan være tvunget til at vælge et rudeskift fremfor en reparation – og det gælder når:

1) Der er mere end 6 stenslag i ruden. Har du så mange, er de sandsynligvis ikke kommet på én gang, og dermed tyder det på, at du har sjusket med reparationerne hidtil. Konsekvensen af det er desværre, at ruden skal skiftes.

2) Stenslaget sidder i synsfeltet. Selvom du ikke selv mener, at det generer udsynet, så er det vedtaget ved lov, at et stenslag ikke må sidde i synsfeltet uanset størrelsen.

3) Stenslaget er større end en to-krone. Og er det så stort, er det faktisk ligegyldigt, hvor på ruden det sidder. Den skal skiftes under alle omstændigheder.

4) Stenslaget sidder i kanten af forruden. Selvom det er så lille, at det i princippet kunne repareres, så skal ruden altså skiftes, hvis stenslaget sidder mindre end fem centimeter fra kanten af ruden, da det desværre påvirker sikkerheden. 

Er du i tvivl, om dit stenslag kan repareres, så smut forbi dit autoværksted og få en vurdering.

Flere Nyheder