Sådan laver du dit eget plankeværk

15 februar 2021
Silje Hansen

Ønsker du at få lavet et flot og stilfuldt plankeværk til at omkredse din ejendom eller grund med, så kan du med fordel læse med her. I denne artikel hjælper vi dig med at komme i gang med at lave dit eget plankeværk. Det er kan være et godt alternativ for dig, som ikke gider at pleje og vedligeholde en hæk. 

Et plankeværk kan du lave i mange forskellige varianter og udgaver alt efter, hvad du er til og hvad der passer til resten af ejendommens æstetik. 

Hvordan kommer du i gang med at lave et plankeværk?

Inden du tager i byggemarkedet for at købe træbrædder og udstyr til dit plankeværk, er det en god ide at måle op. Dermed ved du hvor mange træbrædder du skal bruge for at komme godt i mål med plankeværket. Her kan du samtidigt vurdere hvor tæt eller bredt træbrædderne skal stå fra hinanden. Du kan også vurdere, hvad der passer i højden i forhold til, hvor meget privatliv du ønsker at skabe.

Når du har målene på dit plankeværk, kan du tage i byggemarkedet for at købe træbrædderne. Her vil du opleve, at der er flere forskellige træsorter at vælge mellem. Hvis ikke plankeværket skal males, kan du vælge en træsort som du synes er flot og som kan holde sig pæn i lang tid. Du kan med fordel give plankeværket en beskyttende træolie, så det er modstandsdygtigt over for det klima og vejr vi har i Danmark. 

Hvis du ønsker at male plankeværket, kan du med fordel overveje, hvad der passer til resten af huset stil og æstetik. Her skal du huske at vælge en maling, som er beregnet til træ og til udendørs brug. 

Få en komplet guide til at lave et plankeværk

Ønsker du en komplet guide til at lave et plankeværk selv, kan du med fordel besøge husblog.dk.

Flere Nyheder