Sådan kan du selv slibe dit gulv derhjemme

08 februar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du gerne vil prøve at slibe dit gulv derhjemme på egen hånd, så kan du sagtens gøre dette. Det kræver dog de rette værktøjer og en god håndfuld træning, men når du har fundet teknikken, så burde det godt kunne lade sig gøre. Det anbefales dog, at du får hjælp fra en gulvsliber. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kommer godt i gang med at slibe dit eget gulv. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med her. 

gulvafslibning i Jylland

Hvilket værktøj skal du bruge?

Det er vigtigt, at du bruger de rette værktøjer, når du vil slibe dit eget gulv. Du skal blandt andet bruge en slibemaskine, olie til gulvet og noget slibepapir. Du kan leje disse værktøjer i byggemarkeder eller hos farvehandlere. Det kræver dog også en vis håndværksmæssig kunnen og tålmodighed at få et godt resultat. 

Forberedelse

Sørg for at gulvet er ryddet og gjort rent inden du går i gang. Det betyder, at du skal have fjernet alle møbler og andre ting fra rummet, og du skal have fjernet snavs og pletter fra gulvet, så godt som du nu kan. Derudover skal du sørge for, at der ikke stikker søm eller skruer op fra gulvet, da det kan ødelægge slibemaskinen. Vær også opmærksom på, at det larmer meget, når der skal slibes gulv. 

Sådan gør du

Inden du springer ud i af slibe hele dit gulv, så kan du øve dig på et lille stykke. Du skal sørge for at bevæge slibemaskinen langsom og i et jævnt tempo. Hvis du lader maskinen stå stille et sted, så kan du risikere fordybninger og ujævnheder i gulvet. Du skal også tjekke, at slibepapiret ikke er slidt, og ellers skal du skifte det. 

Hvis du hellere vil have professionel hjælp, så kan du eventuelt tjekke gulvkanonen.dk ud

Flere Nyheder