Militærtøj er ikke kun beregnet til militæret

18 januar 2021
Sara Mortensen

Vi har alle set militærtøj i både film og på gaden. På et tidspunkt gik militærtøj fra at blive brugt udelukkende i militæret til at blive brugt lige så meget uden for militæret. Både unge og ældre begyndte nemlig at tage det camouflerende tøj til sig i hverdagen.

Militærtøj bliver i dag både brugt til outdoor oplevelser og til hverdag. En tynd camouflage jakke har efterhånden været moderne i nogle år nu til både unge og voksne. Der er dog stor forskel på militærtøj og tøj der er lavet i camouflage mønster.

Det tøj, som mange unge har rendt rundt i til hverdag, er jo egentlig en normal trøje eller tynd jakke, som bare er designet med camouflage mønstret på. Rigtigt militærtøj er lavet i helt andre materialer. 

Derfor er militærtøj perfekt til den aktive livsstil

Da militærtøj er beregnet til militæret, så kommer det nok ikke bag på nogen, at tøjet er lavet i meget slidstærke materialer. Militærtøj er åndbart, slidstærkt samt vind- og vandafvisende. 

Hvis du skal på jagt eller på vandring, så er militærtøj et rigtig godt bud på noget beklædning, som kan holde dig varm og tør i mange timer. Hvis man nyder at bevæge sig i naturen, så er god beklædning altafgørende for en god oplevelse.

Du skal kunne bevæge dig fleksibelt og have det komfortabelt, især hvis du er på flere timers vandring. Det duer ikke at du undervejs bliver kold eller generet af dit undertøj eller din jakke. I dag kan du klæde dig i militærtøj fra top til tå, og være lige så godt klædt på din jagt, som de er klædt på inde i militæret. 

Vær med på moden – også selvom det bare er dit outdoor tøj

Uanset om du er jæger eller bjergbestiger, så gør det kun oplevelsen bedre, hvis du er klædt i lækkert tøj. Ligesom at golfspillere eller fiskere gerne vil have noget lækkert tøj på i høj kvalitet, så gælder det også for eksempelvis mange jægere og bjergbestigere. 

Med de afdæmpede grønne, brune og oliven farver, som militærtøj jo har, så kan du både se smart ud og gemme dig for dit bytte i naturen – to fluer med et smæk! 

Flere Nyheder