Lange kjoler er flotte seværdigheder i sig selv at beskue

19 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke så tit, at man tager lange kjoler på, og det har ikke bare noget at gøre med, at de som regel er noget eksklusive at have på, men også at det er svært at lave særligt meget andet end at gå, sidde og måske til nøds danse noget standarddans i dem.

Man ville have svært ved at spille fodbold i dem, hvis man så samtidig også har høje hæle på – og så ville det kræve en del at få dem vasket igen; og tænk så også, hvis de gik i stykker på den konto!

Der er en grund til, at når der er prisuddelinger, gallapremierer eller middagsselskaber af den prominente slags, så har man som regel journalister og fotografer parat til at forevige, hvad der er blevet taget på af lange kjoler.

Til de begivenheder, hvor der er stor bevågenhed, bliver der længe spekuleret i, hvad hvem har taget på, og hvem der har designet kjolerne.

Lange kjoler vil altid bestå

Nu kan lange kjoler jo bestå af mange ting, hvor man kan se nogle moderne versioner, der især skal give kvinderne magten tilbage over deres bevægefrihed, så de ikke er tøjlet af en tidligere mandsdomineret modebranche, hvor de bestemte, hvad kvinderne skulle have på.

For lange kjoler har eksisteret i mange hundrede år, hvor man viste, hvor højt i hierarkiet man var, når man havde en flot, dyr og ikke mindst lang kjole på.

Den skulle helst gerne have et langt stykke efter sig, som slaskede langs jorden, og det ser man jo stadig på mange brudekjoler, hvor der kan gå sport i, hvem der kan have det længste bagstykke på kjolerne.

Men heldigvis er det jo op til en selv, hvad man vælger af lange kjoler, og hvad man agter at bruge dem til, når man har købt dem.

Flere Nyheder