Køb et nyt hus med hjælp fra en boligadvokat

25 oktober 2020
Lotte Hindsberg

For de fleste er et huskøb noget af det største de gør økonomisk og det kan også koste dyrt økonomisk og personligt, hvis noget går galt. Risikoen for det kan mindskes ved at få en boligadvokat til at råde og vejlede i de forskellige købsfaser. 

Fra når du kigger på hus til den endelige tinglysning. Du kan læse mere her https://eboligadvokat.dk/koeb-af-hus/.

Det kan også være at du alene skal stå som ejer og gerne vil sikre din samlever. Du kan få din boligadvokat til at lave et testamente, der gør det muligt for din samlever at blive i huset, hvis du skulle dø først. Det kan enten være i en kort periode, der giver din samlever tid til at finde en anden bopæl eller i en længere periode.

Forhandler med sælger på dine vegne

Hvis du ikke selv er en erfaren forhandler bør du overlade den fase til din boligadvokat. Han er specialist i bolighandler og en erfaren forhandler. Samtidig skal man heller ikke undervurdere det psykologiske at det er en professionel advokat der er sendt i byen for at forhandle og ikke en forelsket bolig køber, der sidder og drømmer om boligindretning og det liv der skal leves i huset.

Vælger du selv at forhandle så sikre dig at handlen først er gyldig, når den er godkendt af din boligadvokat.

Den vigtige tinglysning

Den sidste del af købsfasen er at få skødet tinglyst. Det er dit bevis som køber på at huset er dit. Det er vigtigt at få skødet tinglyst så hurtigt som muligt, da sælgers kreditorer indtil da, kan tage pant i boligen. At du inden er flyttet ind har ingen betydning.

Danmark tinglyser i dag digitalt og vi kan bryste os af at vi var det første land i verden, der gik over til digital tinglysning. Køber og sælger underskriver ved hjælp af deres NemId.

Flere Nyheder