Hvornår skal bilen til service

25 august 2021
Steffen Hansen

Som bilejer er der mange ting man skal have styr på. Forsikringen skal være på plads, vægtafgiften skal betales, og meget mere. Men hvor ofte skal den egentlig til service, og hvorfor skal den det? Lær mere her i indlægget!

25.000 kilometer

Som udgangspunkt, så anbefaler man, at man tager sin bil til service for hver 25.000 kilometer man kører i den. Der er dog nogle biler, hvor det anbefales, at man gør det oftere. Det smarteste er derfor, at man tager fat i sit værksted, og får rådgivning på området fra dem, da de kender bilen.

Hvis man ikke kører så meget, så er det stadig vigtigt, at bilen kommer til service. Derfor skal den gerne serviceres en gang hvert år eller mindst en gang hvert andet år.

En service er

En service på bilen er mange ting, det er ikke blot noget der er opfundet, for at mekanikeren kan tjene en stak penge. Service på en bil inkluderer, at den får en gennemgang, hvor man tjekker olie og andre væsker i motoren. Bremserne tjekkes, for at se om de skal skiftes, og andre sikkerhedsforanstaltninger tjekkes også.

Derfor er service en måde hvorpå du kan vedligeholde din bil, og samtidig sørge for, at den er sikker at køre i. Hvis dine bremser trænger til at blive skiftet, så bliver dette typisk blot gjort, når man får lavet service på bilen. På den måde kan man sikre sig, at man ikke kører rundt i en bil, hvor bremsen pludseligt ikke virker.

Service øger værdien

Hvis du sørger for at vedligeholde din bil, ved at tage den til service når den skal til service, så sørger du for, at den holder værdien. Biler hvor service er lavet regelmæssigt er som udgangspunkt mere værd, end biler hvor det ikke bliver overholdet, som det burde.

Flere Nyheder