Hold nøje øje med dit insekthotel

26 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Sådan et insekthotel er en god måde at studere forskellige typer af insekter på på behørig afstand, så man ikke bliver forskrækket over at se, at myrer har lavet en myretue i ens sprækker ved vinduerne, at edderkopper har bygget utallige spindelvæv bag køleskabet, eller man ender med at træde på en masse biller i ens gang.

For insekter er skam fascinerende væsener, der er en vigtig bestanddel af vores økosystem her i verden, men vi vil helst ikke være for tæt på dem, da de ikke minder særligt meget om os og mere ligner noget fra monsterfilm – hvoraf mange gennem tiden fa også har høstet inspiration.

Heldigvis gemmer de sig ofte væk, og hvis man lader være med at tænke på, hvor mange der er i verden, og man husker på, at insekter sjældent er farlige i Danmark, så er der ikke noget at være bange for.

Men insekter er spændende at betragte, så derfor kan man investere i et insekthotel for at få besyv for, hvordan de lever og indretter sig.

På den måde kan man over tit notere sig, hvordan de lever, hvordan det går med dem, om de skal fodres, eller om de klarer sig selv – eller måske går i kamp med hinanden.

Man bør ikke have sådan et insekthotel indenfor, da det ikke ligesom er sådan en myrebeholder, hvor man har myrerne lukkede inde til beskuelse gennem et glas. Her er insekterne ude i det fri.

Det er deres naturlige habitat, og nogle kommer måske selv til hotellet, mens andre skal plantes derude.

Men det er også lidt ligesom at holde kæledyr, for du skal sørge for, at insekthotellet altid er i tip-top stand, så insekter kan udnytte det til fulde.

Nu lever insekter ofte mølædte og ramponerede steder, men derfor kan man godt forsøge at gøre det behageligt for dem at leve et givent sted. 

Flere Nyheder