Glas gravering med billeder og tekst

16 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Glasgravering kan laves på mange ting, hvor man især i gamle dage så arkistokratiet gøre den slags ved at ridse ting ind i vinduesruderne på godser, gamle gårde og andet, hvor der var store fester og sammenkomster, så man lige efterlod et “visitkort” på den måde på samme måde, som man skriver i en gæstebog på en kro nu om dage.

Af gode grunde ønsker man ikke den slags vandalisme på ens ruder, for dengang var det begrænset, hvor mange der kunne skrive, og man skulle bruge en diamant til den slags, så der var ikke så mange, der kunne udføre den slags hilsener. 

Nu kan de fleste skrive og ejer måske diamantringe, de kan udføre den slags med, men ruderne har også større chance for at blive udskiftet nu om dage, men hvad man gjorde tidligere.

Men den moderne form for glasgravering er sådan noget, hvor man skriver på drikkeglas og vaser til for eksempel blomster – og det kan gøres med både skrift og billeder.

En hilsen med glasgravering i enten ord eller billeder

Og man behøver ikke lave den slags selv, og det er også ret svært, om man skal skrive eller lave billeder, hvorfor man hurtigt kommer til at skrive skævt eller lave et billede grimt – og den slags kan man ikke gøre om.

Er man rigtig uheldigt, så smadrer man måske glasset, og hvis det var noget dyrt glas, så er det virkelig surt.

Derfor skal man overlade glasgravering til dem, der ved, hvordan man gør det, så både glasset og beskeden overlever.

Det kan være et minde, man gerne vil have selv om en speciel begivenhed, eller man vil give noget med en glasgravering til et par, nogle venner eller andre, hvor man gerne vil give noget specielt, der i hvert fald ikke findes andre og tilsvarende af derude.

Flere Nyheder