Få opgraderet dit hjem med maling af din facade

10 august 2020
Lotte Hindsberg

Hvis malingen er ved at skalle af eller der er huller i dit hus facade kan det være en god ide at overveje om du skal have renoveret dit hus og have det malet. Det kan også være at du overvejer at sælge det og det er alt andet lige nemmere at sælge et hus som står helt skarpt med nyrenoveret og malet facader end hvis det trænger til en renovation og malingen er begyndt at falde af. Det kan også bare være at det er nødvendigt med pudsning af væg eller 2 før det ser godt ud. 

Den vigtige sandblæsning

Uanset om det er en enkelt væg eller hele huset der skal renoveres og males er det en god ide at starte med at få huset sandblæst. En fjernelse af gammel maling, grimme grønne alger samt skidt og snavs vil forbedre det endelige resultat. Det er samtidig nemmere at renovere væggene og male huset. Det vil være et hus der ikke behøver at blive renoveret og malet i en lang længere periode, end hvis der ikke var sandblæst først. Husk at det er vigtigt at facaden får tid til at tørre inden håndværkeren forsætter. Ellers er der risiko for at der kommer fugt og skimmelsvamp.

Den helt rigtige mand eller kvinde til jobbet

Når du skal finde en håndværker til at renovere og male dit hus er det en god ide at kontakte op til flere håndværkere. Få dem til at sende dig en skriftligt tilbud indeholdende ikke alene pris, men også hvilken maling og et par referencer. Efterfølgende kan du kontakte de tidligere kunder og høre om de har været glade for deres valg og finde ud af om det er en god maling der benyttes. Det er ikke alene prisen der er vigtigt når den rigtige person skal vælges.

Flere Nyheder